Her kommer den kalde, fine tida – og kanskje nye interesser?

Vinteren er på vei, og fra november til mars står motorsykkelen bare i garasjen og samler støv.
Da må man finne på noe annet å drive med, og her kan investering være en av mulighetene. Har du for eksempel prøvd å investere i krypto valuta? Hvis ikke, skal vi her gi deg en liten veiledning i hvordan det fungerer.

Hva er kryptovaluta?


Kryptovaluta er en digital form for valuta som bruker kryptografi for å sikre transaksjoner. Dette betyr at kryptovaluta er en form for desentralisert valuta, noe som betyr at den ikke er kontrollert av noen sentral myndighet. Kryptovaluta er også ofte kjent som krypto eller virtuell valuta.
Det er en rekke forskjellige typer kryptovaluta, men den mest kjente og omsatte er Bitcoin. Bitcoin ble lansert i 2009, og er den eldste og mest verdifulle kryptovalutaen. I skrivende stund er prisen på én Bitcoin rundt 60 000 norske kroner. En annen veldig kjent valuta er Ethereum, den kan du lese mer om her: https://ethereumkurs.org

Hvorfor bør du investere i kryptovaluta?
Det er to hovedgrunner. For det første, er kryptovaluta veldig spennende. Investering i krypto kan føles som å spille på et casino og krypto er veldig flyktige, noe som betyr at prisene kan gå opp eller ned veldig raskt. Dette gjør det til et svært spennende marked å følge med på, og det er alltid en risiko for at du kan tjene (eller miste) mye penger på kort tid.

For det andre er det mulig å tjene gode penger på kryptovaluta. Selv om markedet er veldig flyktige, har Bitcoin og andre kryptovalutaer hatt en tendens til å øke i verdi over tid. Så hvis du er villig til å ta en risiko, kan det være verdt å investere i kryptovaluta. Kryptovaluta kan også være en fin investering fordi du ikke trenger å investere mye penger for i komme i gang. Det er imidlertid viktig å huske at investering i kryptovaluta er en risikofylt virksomhet, og det er alltid potensiale for å tape penger. Så hvis du tenker på å investere i kryptovaluta, sørg for at du gjør research og kun investerer det du har råd til å tape.
Vær også oppmerksom at investering i kryptovaluta ikke er et spill, slik som betting er.

Hvordan investerer du i kryptovaluta?


Det er mulig å investere i kryptovaluta på en rekke forskjellige måter. Du kan for eksempel kjøpe kryptovaluta direkte gjennom en handlingstjeneste som Coinbase. Alternativt kan du kjøpe krypto gjennom en handelsplattform som eToro. Handelsplattformer gir deg muligheten til å handle krypto som om det var aksjer, noe som betyr at du kan kjøpe og selge krypto når som helst. Det er også mulig å investere i kryptovaluta gjennom investeringsfond eller ETFer. Krypto-investeringsfond inneholder en samling av forskjellige kryptovalutaer, og er en fin måte å spre risikoen.

Her er noen tips for å komme i gang:

Gjør research

Kryptovaluta er et relativt nytt og uregulert marked, så det er viktig å gjøre research før du investerer. Finn ut så mye du kan om forskjellige kryptovalutaer, og velg den som du føler deg mest komfortabel med.Bruk en handelsplattform

Handel kryptovaluta gjennom en handelsplattform som eToro gir deg muligheten til å handle krypto som om det var aksjer. Dette betyr at du kan kjøpe og selge kryptovalutaen når som helst.

 Investér i et investeringsfond

Krypto-investeringsfond inneholder en samling av forskjellige kryptovalutaer, og er en fin måte å spre risikoen.Start med et lite beløp

Kryptovaluta er en risikofylt investering, så det er viktig å ikke investere for mye penger. Start med et lite beløp, og øk gradvis investeringene dine etterhvert som du føler deg mer komfortabel.

Forrige artikkel3 aktiviteter du kan kose deg med når du ikke kan kjøre sykkel 
Neste artikkelKan MotoGP noen gang konkurrere med F1 når det gjelder global profil?