image source – https://pixabay.com/photos/brno-moto2-race-racing-2818726/

Det så klart ikke til å skjule. Vi skulle gjerne byttet ut F1 med MotoGP på TV-en om det var opp til oss. Men, hva er det som egentlig holder igjen tohjult race fra å bli like anerkjent og populært hos allmenheten som de firehjulte allerede er?

Eller, er kanskje MotoGP med sine herlige motorsykler og spennende kombinasjon av ferdighet og fart allerede velkjent og populært? La oss se litt nærmere på dette. Det er nemlig mye som tyder på at supre motorsykler fart på to hjul allerede ligger på linje med bilene i F1.

Tilgjengeligheten

Skal noe bli populært, ja så må det også kjennes til. F1 har nytt av at de store mediekanalene har vært åpne for å vise frem sporten, mens MotoGP på sin side har hengt noe etter og havnet i skyggen mye takket være rettigheter. Nå har vi internett og nye sponsoravtaler som nok kan hjelpe, og allerede hjelper å komme seg rundt dette.

Som et eksempel kan vi til og med se på verden av online underholdning og pokerturneringer spesielt. Tross alt, tidligere, for å besøke slike arrangementer, måtte du ha mye tid og krefter, så vel som ferdigheter, hvis du vil delta. Det var en nisje inntil flere nordmenn spilte i turneringer og det ble mer mediedekning i Norge. Nå ser vi veksten av online poker generelt og la oss si at Unibet poker nå er tilgjengelig for alle, fordi poker er veldig populært og fortsetter å vokse i Norge. Tilgjengelighet og synlighet er viktig, samt at du kan delta i en eller annen form.

Det samme gjelder motorsport nå. Nå kan kanskje ikke enhver kjøre 2-hjuling fort over nettet, skjønt det er flere ivrige dataspill å hente. Men, det er absolutt mulig at med mer dekking så vil flere se på MotoGP. Det er jo faktisk mer spennende. Der F1 sjåføren sitter så trygt som mulig i bilen sin, ja så sliter MotoGP rytteren ut kneblokkene i de krasse svingene på det ypperste av sportssykler. Det skulle ikke mangle på spennende momenter å bringe allmenheten! 

Kostnadene ved arrangement

Ja, det er litt kjedelig å snakke om det. Men, alt koster penger, også F1 og MotoGP. Sepang International Circuit har snakket om å la F1 utebli, men beholde MotoGP. Det utslagsgivende var hvordan det er langt flere tilskuere ved arrangementet. Så det er lettere å gå i pluss. Og, et annet pluss: Her ser vi hvordan folk stemmer ved å delta på det som er artigst. Nemlig motorsykkel!

Fart og spenning

Det er vanvittige hastigheter og susende håndteringer av svinger som er notert for MotoGP. Som TV2 merket seg er MotoGP-førere de tøffeste. Dette viser målinger ved Sepang International Circuit i Malaysia, der syklene oppnår en vanvittig høy fart på de rette strekkene.

Kombiner dette med behovet for å bremse ned og håndtere svingteknikk, og du har oppskriften for en spennende sport. At det og er så tydelig i MotoGP gjør det enda lettere for et bredere publikum å forstå.

MotoGP er en utfordrer mot F1

Med nettsider som deler informasjon og resultater, en fra arrangørenes åpenbaring at MotoGP kan være billigere å arrangere, samt at det for publikum sin side virkelig kan ses mot og spenning i sykkelen. Ja, så skal en ikke se vekk fra at det blir ivrig konkurranse på likere fot i fremtiden. Det er jo allerede et velment rivalri mellom oss på to hjul og de som liker fire. Så våre topputøvere skal nok snart og få den samme. – Eller, tør vi kanskje si at det er allerede en konkurranse med F1 fra MotoGP og så fort en ser etter, ja så merker man seg at de to går nakke mot nakke i global profil.

Alt i alt, så er det for oss klart: MotoGP konkurrere allerede mot F1 både lokalt og globalt i popularitet. Det er kanskje heller slik at ikke alle helt har fått det med seg.

Forrige artikkelHer kommer den kalde, fine tida – og kanskje nye interesser?