MC utstyr

Når du skal velge MC utstyr er det viktig at du velger produkter med høy kvalitet, og produkter som passer dine størrelser og behov. Her skal du få en liten oversikt over hvilket utstyr du trenger.

Hjelm

Mange vil nok si at hjelm er det viktigste beskyttelsesutstyret du bruker dersom du kjører MC. Dersom skader forekommer går det som oftest utover hodet og nakken, så vær sikker på at du har hjelm som passer ditt forbruk og ikke minst en som har riktig størrelse. Her kan du velge mellom helhjelm, åpningshjelm, pilothjelm, crosshjelm og adventurehjelm.

MC klær

Det er viktig at du har klær som er tilpasset ditt kjøremønster. Dersom du kun kjører i byen eller på landevei er det viktigste at klærne er vann- og vindtette, mens hvis du kjærer i mer herjede terreng er det andre ting du skal se etter. Skaff deg en god bukse og jakke som passer ditt behov, men som fremdeles lar deg være fleksibel.

Støvler

Når du velger støvler skal du også velge et par som passer til ditt forbruk. Noen trenger kun sko, noen trenger custom støvler og noen trenger supermotardstøvler. Uansett hvilket behov du har er det viktig at du velger deg støvler som passer ditt kjøremønster. Det kan komme stor skade på føttene, spesielt tærne, dersom du velger feil sko. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du velger et par passende støvler.

Hansker

Som med alt annet skal du velge hansker til ditt behov. Touringhansker er et par tynnere hansker, mens sportshanskene gjerne er mer polstret. Dersom du kjører supermotard er det viktig at du velger hansker for dette kjøremønsteret, for da har du behov for ekstra polstring og tjukke, beskyttende hansker.

Ryggbeskyttelse eller crossvest 

Uansett om du kjører i by eller på tøffere terreng bør du bruke ryggbeskyttelse, eventuelt en crossvest. Ryggen skades lett ved en eventuell ulykke og det er derfor viktig at du beskytter den godt. Beskyttelsen kan også gjøre at du får en bedre positur, noe som kan gjøre kjøreopplevelsen bedre. Disse beskyttelsene har god holdbarhet, så det er absolutt verdt investeringen.

Brynje

En brynje lurt for deg som kjører i røffere terreng, og eller, cross. De nyeste brynjene er lette å bære og lette å ta av og på. De fleste er onezsize ettersom det er justerbare størrelser, noe som gjør det lettere å velge modell. For deg som kun kjører MC i byen eller kortere strekninger holder deg med ryggbeskyttelse eller vest, men dersom du ønsker å se litt råere skader det ikke å investere i en brynje.

Annen beskyttelse

Ved siden av ryggbeskyttelse og brynje finner du også nyre-, nakke-, kne- og albuebeskyttelse. Når man kjører MC er det mye som kan skje og det er bedre å være på den sikre siden. Vurder ditt behov, men husk at det alltid er bedre med for mye enn for lite.

Væskesystemer

Å finne et væskesystem kan være en god ide. De nyere væskesystemene er passer godt rund kroppen og vil ikke påvirke kjøringen din grunnet gode passformer og justeringsmuligheter.

Forrige artikkelMC klær
Neste artikkelMellomtung MC