Mellomtung MC

Den mellomtunge MC’en har blitt svært populær de siste årene og miljøet har vokst. Med A2 førerkort får du muligheten til å kjøre motorsykkel innenfor denne kategorien. Men hva er egentlig en mellomtung MC? En mellomtung MC er definert som en motorsykkel med makseffekt på 35 kW, noe som tilsvarer 47 hestekrefter. Her kan forholdet mellom effekt og egenvekt være på høyst 0,2 kW/kg i følge norsk lov.

Det finnes utallige modeller og forskjellige funksjoner og kvaliteter. Det kan derfor være vanskelig å bestemme seg når man skal velge seg en ny sykkel. Enten det er den første eller den femte, kan det være vanskelig å vite med sikkerhet hva du ønsker. Derfor skal få en liten guide og oversikt over noen modeller å velge mellom her.

 

KTM 390 Adventure 2021

Denne raske og fete sykkelen kan virkelig tilfredsstille deg som er litt ekstra rastløs. Med en kompakt en-sylindret adventuremaskin får du et sporty design, omfattende utstyr og maksimal ytelse. Denne sykkelen har allsidig ergonomi, nyskapende teknologi og en jevn kraftforsyning, noe som gjør den perfekt for deg som ønsker litt mer eventyr i hverdagen. Her får du 43 hk med hverdagsglede.

Yamah N-MAX 155 2020

Denne sykkelen er utstyrt med en sterk og lett romformet ramme som gir en sporty look og stabil håndtering med enkle manøvrer. Motoren er EU4-kompatible takket være Yamahs avanserte Blue Core-teknologi, noe som øker forbrennings- og kjølingseffektiviteten, samtidig som effekttap reduseres. Systemet for variabel ventilfunksjon (VVA) er en funksjon som gir N-MAX 115 en ekstremt sporty ytelse og kraftigere akselerasjon, samt god drivstofføkonomi.

KTM 390 Duke 2021

Denne modellen er et rent eksempel på hva som tiltrekker så mange til den spennende motorsykkellivsstilen. Her får du et helt rått og nytt design som gjør sykkelen enda mer tiltrekkende. Den er lett som en fjær, har toppmoderne teknologi og er ekstremt kraftig. Med 43 hk får du garantert en spennende tur enten du kjører på svingete landeveier eller i urbane strøk.

KTM 690 Enduro R 2021

Denne modellen er en av de litt dyrere modellene, men her får du en helt fantastisk kjøreopplevelse. Kjør og kjenn adrenalinet som bygger seg opp mens du kjører mot din favoritt offroad-plassering. Denne sykkelen er perfekt når du grusveien begynner og stiene blir noe mer ekstreme. Med lett chassis, aggressiv styling og en 690 LC4-motor er den nyeste elektronikken forbedret. WP XPLOR-fjæring gjør at du kan mestre selv det mest utfordrende terreng.

YAMAHA R3 2020

Med en senket drivstofftank og styret blir ergonomien og kjøreopplevelsen en helt annet og mer sporty opplevelse. Her snakker vi ekstrem komfort, en kjørestilling som gjør det enkelt å støtte maskinen med knærne for å få enda bedre kontroll. Dermed oppnår sykkelen maksimal aerodynamisk effekt når du trykker deg tett inntil rammen. Dette er den perfekte modellen for deg som ser etter en ultimat lettvekt supersport sykkel, enten du er A2-klassefører eller ikke.

Uansett hvilken modell du skulle falle for finner du utallige, helt rå og forbedrede modeller hos blant annet YAMAHA og KTM.

Forrige artikkelMC utstyr
Neste artikkelFørerkortklasser