Skal du ta motorsykkel lappen?

Drømmer du om å oppleve verden fra en motorsykkel? Hvorfor ikke gjøre drøm til virkelighet? Du er ikke den eneste som anser motorsykkelen, som frihet på to hjul. Motorsykkelen er for mange av oss, et bilde av den ultimative frihetsfølelse, der vi ser oss selv cruise inn i solnedgangen. For å gjøre dine drømme til virkelighet, så krever det først og fremst at du tar motorsykkel lappen. Her kan du få gode råd med på veien.

Veien til førerkortet

Hvis du ønsker flest mulig hestekrefter mellom benene, så skal du gå etter førerkort for tung MC. I Norge så finnes det tre forskjellige førerkort til motorsykkel. Det er klasse A1, som er førerkort til lett motorsykkel på opptil 125 kubikk. Her skal du være 16 år, for å kunne få lov til å kjøre. Det er også en klasse A2, som er en mellom lett motorsykkel, her skal du være 18 år for å få lov til å kjøpe. Den siste er klasse A, som er tung motorsykkel. Her skal du være over 24 år gammel, men du kan få unntak, hvis du har tatt A2 som 18-åring, og tar et ekstra kurs, samt at du får 2 års erfaring. Hvis du gjør dette, så kan du få førerkort til klasse A, allerede som 20-åring.

Det er selvfølgelig ikke gratis å ta motorsykkel lappen, det kan derfor være en god ide at du sparer opp, sånn at du kan ta kjøretimer jevnlig, og innenfor et bestemt tidsrom. En kjøretime koster mellom 900-1000 kroner, alt etter hvilken kjøreskole du går på. Du skal selvfølgelig igjennom et teorikurs, obligatoriske kjøretimer og en bestått teoriprøve, før du får lov til å ta selve førerprøven.

 Når du skal ta motorsykkellappen, så skal du være forberedt på at det er en omfattende oppkjøring, som varer i en time. Du skal igjennom en sikkerhetskontroll, kjøre i en kjøregård, hvor du gjennomgår forskjellige kjøreøvelser og du skal selvfølgelig også vise at du kan kjøre sikkert ute i trafikken.

Hvorfor motorsykkel lappen?

Mange nordmenn har et romantisk forhold til motorsykler. Mange av dem som tar motorsykkel lappen i moden alder, forteller om en langvarig drøm som endelig går i oppfyllelse, og flere snakker om en lengsel etter frihet. Og det er kanskje der motorsykkelen faktisk kan noe helt spesielt. De fleste motorsykkelentusiaster man snakker med, forteller nemlig om en usedvanlig mektig følelsen av frihet, som suser igjennom kroppen, når man kjører alene på en landevei.

Motorsykkelen er en kjøretøy, som kan mer enn bare å transportere deg fra A-Å. Det er som om reisen i seg selv, blir et lite eventyr når man opplever verden fra motorsykkelryggen. En av grunnene er at man kommer nærmere naturen, og de omgivelser som man kjører igjennom. Når man kan merke vinden direkte på kroppen, og sanse inn, hele den verden som man er en liten del av, så gir det en annerledes opplevelse, enn det gjør når man sitter inne i en bil.

En motorsykkel, er også et godt kjøretøy til å reise på ferie med. Den kommer frem overalt, og gir deg mulighet for å stoppe, når det passer deg. Hvis du drømmer om nye eventyr, så kan det være at du skal overveie om motorsykkel lappen var neste stopp på veien.

Neste artikkelEr fremtidens motorsykkel en elektrisk motorsykkel?