Er fremtidens motorsykkel en elektrisk motorsykkel?

El-bilen har vunnet frem over store deler av landet, og flere og flere av oss velger nå den elektriske modellen, når vi skal kjøpe ny bil. Og faktisk så skjer det samme mer og mer, når det kommer til valget av motorsykler. Mange velger en elektrisk modell. Er du nysgjerrig på om en elektrisk motorsykkel er noe for deg, så les med her.

En lydløs fartsopplevelse

De fleste av oss, forbinder motorsykkelen med motorbrøl, eksos skyer og glødende asfalt, men for at motorsykkelen også skal være relevant i fremtiden, så skal den omfavne en mer bæredyktig form for brennstoff. Her er de elektriske modeller, en av løsningene. Og når til og med Harley Davidson nå er kommet med på el-bølgen, og har lansert sitt bud på en el-motorsykkel med modellen Livewire, så er det ikke annet å gjøre, enn å klappe i hendene.

De fleste motorsykkel entusiaster fremhever ikke nødvendigvis lyden av motoren, eller lukten av bensin, som det som gjør det så fantastisk å kjøre motorsykkel. De fleste fremhever faktisk heller gleden ved å kjøre helt nær landskapet eller det å ha kontroll over mange hestekrefter, som reagerer ved ens minste vink, når de skal beskrive gleden ved å kjøre motorsykkel. Og ikke for snakke om den store følelsen av frihet, som livet med motorsykkelen gir. Og alt dette, kan du faktisk oppnå i samme grad som før, selv om du velger å kjøre på en elektrisk motorsykkel.

En elektrisk motorsykkel kan nemlig også akselerere på en måte som gjør at det kiler i magen, samt at den også kan komme opp i stor fart på landeveien. Den er selvfølgelig så godt som lydløs, noe som de fleste motorsykkel entusiaster kan se fordelen i, over tid, da det kan gi større mulighet til å føle seg forbundet med naturen.

En bærekraftig motorsykkel

Noen vil synes at en elektrisk motorsykkel ikke er en helt ekte motorsykkel, mens andre ser det som en mulighet til endelig gjøre alvor av drømmen om å kjøre motorsykkel. Helt sikkert er det, at hvis man skal kunne fortsette med å kjøre motorsykkel i fremtiden, så blir også motorsyklister nødt til å tenke fremtidsrettet. Mange gjør det allerede ved å velge elektriske motorsykler, og flere vil komme etter. Utviklingen er voldsom, og det er umulig å spå om, hvordan våre transportmidler ser ut om 10-20 år. Vi skal nok se på nye, mer bærekraftige alternativer, og den elektriske motorsykkelen er et skritt i den riktige retningen.

Hva så med langturer, tenker du kanskje? Og ja, hvis du investerer i en elektrisk motorsykkel, så er det selvfølgelig begrenset kjøretid, før motorsykkelen skal lades opp. Hvis du hovedsakelig skal bruke motorsykkelen til ferie, eller pendler over store avstander hver dag, så kan det være at du skal holde deg til den gamle motorsykkelen en stund til. Men, hvis du bruker motorsykkelen til kortere turer, så er en elektrisk motorsykkel helt sikkert et godt, og miljøvennlig valg, allerede i dag.

Også er det ingen tvil om at det vil komme flere, innovative løsninger i den nærmeste fremtiden, sånn at vi alle sammen blir bedre utrustet til å velge grønne løsninger. Vi kommer også til å se flere alternative modeller av elektriske motorsykler. Kanskje du finner en som passer til deg?

Forrige artikkelSkal du ta motorsykkel lappen?
Neste artikkelLivsviktig motorsykkelhjelm